MCMF Concert 27 September 2020

GEANNULEERD

Door COVID-19 restricties

Welkom

MCMF concert zondag 27 SEPTEMBER 2020 – GEANNULEERD 

Helaas hebben wij moeten besluiten om het MCMF Concert van zondag 27 september 2020 te annuleren. Vanwege de aangescherpte Corona richtlijnen en reisadviezen in/naar Nederland en de landen om ons heen, kan het orkest (de Nordwestdeutsche Philharmonie) niet naar Rotterdam komen. Hierdoor kunnen wij u niet meer verwelkomen via een livestream of in De Doelen. Onze oprechte excuses voor het ongemak. Echter, een video-opname van de muziekstukken is beschikbaar gesteld via onze website. 

U kunt de video-opname hier vinden.

Naar de video-opnames 

Indien u uw interesse voor het concert van 2021 al wilt doorgeven, registreer dan hier

 

Melles Classical Music Foundation (MCMF) is begonnen na een ontmoeting tussen Martin Haunhorst (concertmeester bij de Bergische Symphoniker in Remscheid) en Gerrit Melles (oogarts en amateurcomponist) in 2009. Hun gezamenlijke interesse in klassieke muziek leidde tot verschillende projecten, waarbij de muziek werd gecomponeerd door Gerrit Melles en de uitvoeringen werden gedirigeerd door Martin Haunhorst.

Het doel van de stichting MCMF is om concerten te organiseren met nieuw gecomponeerde orkestmuziek en om een podium te bieden aan jonge, beginnende musici die de gelegenheid krijgen om als solist op te treden. Hierdoor kunnen zij ervaring opdoen in het musiceren met een orkest en voor publiek. De meeste muziekstukken zijn geschreven als concert voor een bepaald solo-instrument. De optredens begonnen met twee strijkkwartetten in 2010 en zijn inmiddels uitgegroeid tot een orkest met 60 muzikanten.

Het zesde MCMF concert in Nederland vond plaats op 27 oktober 2019 in de Grote Zaal van de Doelen met solisten Ella Botter (hobo), Leah Blomenkamp (fagot) en Tobias Haunhorst (piano), bijgestaan door de Philharmonie Südwestfalen. De volgende editie van het concert is gepland voor 27 september 2020, u kunt onze activiteiten ook bekijken op onze agenda. Daarnaast kunt u ons nu ook volgen op Facebook (mcmfrotteram) of neem eens een kijkje op ons YouTube kanaal.

Last but not least danken wij onze sponsoren en donateurs voor hun financiële ondersteuning die het mogelijk maakt onze concerten te organiseren.

Donatie